Under Armour kampanja: Reklama od tri sekunde za svaku Curryjevu tricu

Under Armour je s prvim danom NBA doigravanja objavio i novu reklamnu kampanju u kojoj preko svog Twitter profila objavljuju kratku reklamu od tri sekunde svaki puta kada njihov protege Stephen Curry zabije tricu tijekom doigravanja.

Curry je u 79  utakmica regularne sezone utrpao rekordne 402 trice. U prosjeku pet po utakmici. Procijenimo li da će Warriorsi odigrati 20 utakmica tijekom ovogodišnjih dogiravanja – to je cca 100 promotivnih video-clipova.

 

U pobjedi Warriorsa nad Rocketsima Curry je utrpao pet trica u 20 minuta prije ozljede. Ispod pogledajte par clipova koji je UA izbacio:

Under Armour je trenutno drugi proizvođač sportske opreme u SAD-u s tri milijarde dolara prihoda godišnje. Curry se brandu pridružio 2013. nakon što je Nike procijenio da se ne isplati povećavati iznos premija za Curryja i nakon što su u pregovore s Curryjem i njegovim timom (koji predvodi njegov otac Dell Curry) ušli potpuno podcjenjujući Curryja i njegove želje.

Under Armour je tako dobio nevjerojatan poticaj kroz sponzorstva sportaša. Njihov poslovni njuh im je uz najboljeg košarakša današnjice donio i Jordana Spietha — najboljeg golfera te Toma Bradyja — najboljeg quaterbacka u NFL-u.

Ova kampanja zvuči iznimno zanimljivo i poprilično inovativan pristup koji im omogućuje da dodatno povežu svoj brand sa Stephanom Curryjem i bit će veoma zanimljivo promatrati kako će se ova kampanja odvijati kroz iduća dva mjeseca kroz koja planiramo gledati Warriorse i Curryja u obrani NBA naslova.