Može li Luka Dončić uhvatiti triple-double u Euroligi?

Luka Dončić je s 18 godina igrač s najboljom valorizacijom u Turkish Airlines Euroligi. Njegov index rating je na 25,93 i kroz 15 utakmica košarkaške lige prvaka, Dončić drži prosjek od 18,6 poena, 5,7 skokova i 4,8 asistencija.

Košarkaš Real Madrida je u prošlotjednoj pobjedi protiv Fenerbahčea upisao 20 poena, 10 asistencija i osam skokova. Trener madrižana, Pablo Laso, izjavio je nakon utakmice da je Dončić bio ljut što nije dohvatio triple-double učinak.

“Na kraju utakmice doimao se pomalo ljutim što u toj dvorani nije ugrabio triple-double. Ne zamaram se previše s tim jer će Dončić imati priliku za to. Čak i ako ne upiše takav učinak, to neće biti bitno ukoliko pobjeđujemo.”

— Pablo Laso, trener Real Madrida

Dončić već neko vrijeme pokušava ugrabiti ovaj učinak koji već preko desetljeća bježi iz ruku najboljih europskih košarkaša. Štoviše, jedini kojemu je to pošlo za rukom jest legendardni Nikola Vujičić koji je 2005. u dresu Maccabija upisao 11 koševa, 11 asistencija i 12 asistencija.

Mladom slovenskom košarkašu je prošle godine u Madridu protiv Maccabija to umalo pošlo za rukom, a završio je tada s 10 poena, 11 asistencija i osam skokova. Real Madrid u petak igra upravo protiv Maccabija pa će Dončić imati novu priliku za triple-double.

“Bila je ovo jako teška utakmica. Od samog početka smo znali da će biti u nekoliko koševa. Ovo je za nas velika pobjeda. Volio bih da sam uhvatio deset skokova, ali najvažnije je da pobjeđujemo”

Luka Dončić, nakon pobjede na Fenerbahčeom

Dončić tako nastavlja fascinirati košarkaše navijače i struku jer je već sada najsvestraniji euroligaš i ključni faktor u igri Real Madrida. Nastavi li se ovako razvijati, europskog prvaka čega svijetla budućnost, ali najvjerojatnije od jeseni u SAD-u pa bi taj triple-double trebalo ugrabiti najkasnije do ljeta.