Objavljene prve fotografije dubrovačkog Robina Hooda. Film izlazi u rujnu 2018.

Nova ekranizacija Robina Hooda mogla bi biti mračnija i nasilnija od prethodnih. Odlično.

Lionsgate je u javnost pustio prve slike s nadolazeće ekranizacije popularnog Robina Hooda, filma čije su scene snimane u Budimpešti, francuskom Le Raincyju te Dubrovniku početkom 2017.

Redatelj Otto Bathurst objasnio je kako se prihvatio ovog projekta s idejom da priči Robina Hooda priđe revizionistički, što je dalo naslutiti da će se njegova verzija filma imati poprilično drugačiju priču i atmosferu nego prethodne ekranizacije.

“Ne možeš postati legendardni junak za razdoblje dulje od 800 godina ako si od bogatih ukrao svega nekoliko vreća i podijelio ih siromašnima,  Ja vjerujem da je Robin Hood bio ozbiljno militariziran, anarhistički revolucionar. Čovjek koji je promišljao o slobodi i tražio istinu.  Nevjerojatno je koliko je priča primjenjiva na današnje društvo.”

— Otto Bathurst, redatelj filma “Robin Hood: Origins”

U filmu Taron Egerton (Kingsman franšiza) glumi Robina Hooda, Jamie Foxx Malog Johna te Ben Mendelsohn (The Dark Night Rises, Rogue One: Star Wars) kao šerif grada Nottinghama. Mendelsohn je i prikazan na jednoj od fotografija ispred svoje vojske, a dojmljiva je i fotografija Robbina Hooda i Maid Marian koju igra Eve Hewson, objavljena u prosincu.

Filmski krugovi očekuju puno od ove ekranizacije Robina Hooda koja bi trebala povući prilično paralela sa suvremenim svijetom. 28-godišnji Egerton je izjavio da je njegov lik Robina Hooda mračniji i na početku filma poprilično zaokupljen samim sobom, ali i da možemo očekivati zdravu dozu humora.

Bude li baš previše poveznica s današnjim vremenom – ne znamo baš koliko ćemo se smijati.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Website Powered by WordPress.com.

%d blogeri kao ovaj: