Blake Bortles je katastrofalan. Obožavamo ga!

Jaguarsi su nam uskratili još Bills Mafije i Nathana Petermana. Ipak, omogućili su nam Blakea Bortlesa!

Da stavimo nedjeljnu utakmicu Jacksonville Jaguarsa i Buffalo Billsa u perspektivu, u šezdeset minuta igre vidjeli smo Blakea Bortlesa (12/23, jedan TD), Tyroda Taylora (17/37, jedno presječeno dodavanje) i kultnog heroja Nathana Petermana (1/3, jedno presječeno dodavanje!).

Drew Brees je u pobjedi svojih New Orleans Saintsa u jednom poluvremenu imao 230 yardi dodavanjem. Ova trojica? 235 svi zajedno. Tijekom cijele utakmice.

Jacksonville Jaguarsi su pobijedili Billse rezultatom 10-3 i koliko god nam je žao da nećemo gledati nova gostovanja Bills Mafije po SAD-u, kombinacija Blakea “boli me kurac” Bortlesa i ponajbolje obrane lige koja ga vadi iz utakmice u utakmicu – dobitna je kombinacija za tmurne siječanjske dane.

Bortles je bio toliko neprecizan da bi bolju karijeru izgradio u hrvatskom zavodu za statistiku nego u NFL-u. Zadnji put kad je jedan QB pobijedio u playoff utakmici u kojoj je osvojio manje od 100 yardi dodavanjem – bila je 1999. Steve McNair, ponovno protiv jadnih Billsa. Bortles je toliko neprecizan da ne bi pogodio ni rezultate izbora u Rusiji.

Blaketanic je osvojio više yardi probijanjem (88), nego dodavanjem (87) i nepreciznost je podvukao pod jake i nepredvidljive udare vjetra. Ono što jest bilo predvidljivo je to da će Bortles ponovno odigrati utakmicu ispod svake razine te da će ga njegova obrana predvođena rusherima poput Calaisa Campbella i zadnjim braničima Ramseyjem A.J. Bouyjem odvući do pobjede. Obrana Jaguarsa je u potpunosti neutralizirala ionako loš napad Billsa i Jacksonville putuje u Pittsburgh gdje su ranije ove sezone natjerali Big Bena na pet presječenih dodavanja i kontemplaciju o mirovini.

Bortles je tijekom cijele utakmice promašivao potpuno otvorene suigrače na svega nekoliko metara udaljenosti. Uspio je u jednoj akciji izgubiti loptu, podignuti je, otrčati za novi prvi pokušaj i smješkati se zadovoljno nakon nepotrebnog sudara s braničem. U drugoj akciji se zabio u kamermana udaljenog deset metara od terena.

Ipak, na četvrtom pokušaju pred endzonom Billsa, pogodio je rezervnog tight enda Bena Koyacka za jedino polaganje na utakmici. Nakon debija u doigravanjima, ostao je neporažen.

Trener Jaguarsa, Doug Marrone, donio je hrabru odluku da pri rezultatu 3-3 s jednog yarda riskira na četvrtom pokušaju umjesto da šutira field goalPojasnio je nakon utakmice da je vjerovao kako imaju dobru akciju za tu situaciju, a i ukoliko ne uspiju, Billsi bi trebali napad početi sa svog jednog yarda. Bila je to najvažnija odluka u utakmici koja je odlučila pobjednika. Dodavanje za Koyacka bilo je planirano samo akcijom.

Dodavača Billsa, Tyrod Taylor, promašio je SVAKO duboko dodavanje koje je bacio. Pokazao je zašto su ga treneri Billsa bili spremni zamijeniti sredinom sezone dok im Peterman nije pokvario planove. Taylor je dobar dodavač, ali neprecizan i nesposoban kompletirati duboka dodavanja. S ovakvom igrom Jaguarsi su mogli spustiti dodatne braniče na liniju razdvajanja i zaustaviti probijača LeSeana McCoya koji je ostao na 75 osvojenih yardi. Nije pomoglo ni što je najbolji duo krilnih braniča (Ramsey-Bouye) potpuno zatvorili Kelvina Benjamina S Taylorom  Billsi ne mogu pobjeđivati u doigravanjima i morat će potražiti drugog QB-a.

Inače, Billsi su konvertirali 7 od 18 trećih pokušaja. Jaguarsi 2 od 12. I pobijedili.

Ispod donosimo sažetke nastupa Nathana Petermana nakon što je Taylor pred kraj utakmice zbog ružne ozljede glave morao napustiti teren. Nema na čemu, uživajte.

 


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Website Powered by WordPress.com.

%d blogeri kao ovaj: