Vojko V. je nazva čovika. Kojeg čovika? Ne znamo, ali nismo ga mogli prestati slušat.

Vojko V. je opet na nekom meta rap sranju.

Osam godina nakon kultnih “Kuja i Lasera”, splitski MC poznat po svom zabrinjavajućem toku svijesti i odličnim liričkim konceptima, izbacio je novi spot i to za pjesmu “Zovi čovika” s nadolazećeg albuma “Vojko”.

Osim što je jako talentiran i jednako neobičan stihoklepac, osnivač Dječaka i Kiše Metaka lagano je i jedan od najboljih hip hop producenata na ovim prostorima. “Zovi čovika” je tako rađen u 7/8 mjeri preko koje Vojko prolijeva svoje dadaističke ideje pa je pjesma krcata genijalnim citatima koje nećemo ovdje navoditi jer ne želimo pokvariti prvo slušanje…. a i jer zvuče puno lošije kada ih ne čujete od Vojka direktno.

Režiju je odradio već poznati Marijan Jurčević pa spot izgleda fantastično uz jako efikasnu montažu.

Kad kažemo za nekoga da rime baca iz “pičke materine” to baš i nije kompliment, osim kada je u pitanju ovaj verbalni ratnik. “Kuje i Laseri EP” jedan je od najkvalitetnijih hip hop projekata u zadnjih deset godina i svojedobno najprogresivniji EP kroz koji je Vojko uveo niz tehnika i motiva koji do tada nisu bili prisutni u regiji. Postigne li Vojko takav lirički efekt, uz ovakvu produkcijsku razinu –  onda bi nas mogao čekati instant klasik.