Eaglesi su mobilizirani, Patriotsi ruše vlastite rekorde

Patriotsi preokrenuli protiv Titansa

Patriotsi su se plasirali u konferencijsko finale sedmu godinu za redom! Znate kome je to još uspjelo? NIKOM NIKAD.

U izboru najgoreg mogućeg naslova za sažetak ove utakmice, izabrali smo ovaj gore koji ostavlja lažni dojam neizvjesnog dvoboja koji je završio rezultatom koji je toliko nebitan jer ostaje zabilježeno samo da su Patriotsi ponovno izdominirali.

Napad Patriotsa je utakmicu s Titansima otvorio s dva ispucavanja i gosti iz Nashvillea su poveli 7:0 nakon napada dugačkog 11 akcija i 95 yardi. Dugačak i sistematičan drive koji rezultira polaganjem, a ne field goalom je idealan protuotrov za Patriotse i u tom smislu se mogla očekivati i donekle neizvjesna utakmica.

Ipak, koordinator napada Patriotsa, Josh McDaniels, uzvraća brzim no huddle napadima i domaćini u dva uzastopna napada zabijaju i preokreću na 14:7. Titansi nakon toga nisu imali šanse, Tom Brady je završio s 35/53 i tri TD dodavanja u utakmici u kojoj su aktualni prvaci osvojili čak 31 novi prvi pokušaj.

Nažalost, suđenje je ostavilo svoj pečat u prvom dijelu utakmice kada se rezultat lomio. Titansima je dosuđeno upitno napadačko ometanje od strane Erica Deckera, a zatim je i dosuđen jednako dvojben prekršaj zbog ulaska u neutralnu zonu igrača Titansa koji je rezultirao time da Patriotsi nastave napad umjesto da ispucaju loptu.

Patriotsi su briljantno kombinirali probijanja i kratka dodavanja protiv obrane Dicka LeBeaua pa je Brady još jednom dokazao da ima rješenje protiv jednog od najboljih obrambenih koordinatora u povijesti NFL-a. Amendola je odigrao edelmanovski s 11 hvatanja, a probijač James White je opet pokazao nos za doigravanje s dva postignuta polaganja.

Priča večeri je ipak obrana Patriotsa koja je u potpunosti nadigrala Titanse i čak osam puta obarala njihovog dodavača Marcusa Mariotu (22/37, dva TD dodavanja). Iako su Patriotsi imali problema s pass rushom tijekom cijele sezone, sinoć napadačka linija Titansa nije bila dorasla obrani Patriotsa koja je ubilježila najveći broj obaranja dodavača u svojoj playoff povijesti. Napad Titansa je drugo poluvrijeme započeo s tri uzastopna three and out napada, ali utakmica je i tako bila gotova već na poluvremenu.

Philadelphia Eaglesi su sada brutalno mobilizirani

Philadelphia Eaglesi su pobjedom 15:10 iz doigravanja izbacili Atlanta Falconse. Iako su prvi nositelji svoje NFC konferencije, nitko im nije davao prevelike izglede za ozbiljan rezultat u doigravanju zbog ozljede najboljeg igrača, Carsona Wentza. Unatoč tome, Eaglesi su na krilima svoje obrane i kickera Jakea Elliota koji je zaslužan za devet poena, izbacili prošlogodišnje prvake NFC konferencije.

QB Nick Foles je odigrao solidnu utakmicu s omjerom 23/30, bez polaganja i bez izgubljene lopte. Iznimno je dobar bio u trećoj četvrtini kada je predvodio napad od 12 akcija koji je rezultirao field goalom i vodstvom Eaglesa 12:10.

Matt Ryan i napad Falconsa imali su šansu za pobjednički TD, ali se Ryan nije uspio povezati s  Juliom Jonesom u zadnjem polju Eaglesa. Ryan je Jonesa gađao deset puta tijekom utakmice. Ostalih devet lopti Jones je uhvatio.

https://twitter.com/barstooltweetss/status/952340410839560201

Ovo je prva pobjeda Eaglesa u doigravanjima još od 2008. Trener Eaglesa Doug Pederson prioritizirao je kratka i brza dodavanja za Folesa koja su ga držala u ritmu i minimizirala mogućnost pogreške, ali je dobar dizajn akcija rezultirao s nekoliko krupnih osvajanja. Pederson je bez najboljeg igrača pokazao kako kvalitetan posao trenerskog tima može u NFL-u zamijeniti gotovo svakog igrača.

Ovako se slavilo u svlačionici Eaglesa nakon velike pobjede.