Super Bowl reklame žele spasiti svijet. Pogledajmo što su smislili ove godine

Super Bowl – finale lige američkog nogometa koje je u SAD-u svake godine najgledaniji televizijski događaj.

S auditorijem od oko 110 milijuna gledatelja u SAD-u, ovaj prijenos uživo je puno više od utakmice ili običnog sportskog događaja. Ovaj praznik konzumerizma i cjelodnevni spektakl usmjeren je puno široj publici od one koja prati football, a najveći pokazatelj su reklame za koje će i ove godine oglašivači iskeširati u prosjeku 5 milijuna dolara za 30 sekundi.

Unatoč smanjenom utjecaju, reklame za vrijeme Super Bowla su i dalje centralni događaj u američkom svijetu oglašavanja. Dakako, u današnje vrijeme Super Bowl reklame su samo dio puno šireg marketinškog projekta za kompanije koje kroz njih pokušavaju promovirati proizvod, ojačati brand, poslati korporativnu poruku javnosti ili jednostavnim humorom privući pozornost masa.

Dio njih želi i spasiti svijet.

Tako će Budweiser izbaciti ozbiljnu reklamu koja će se osvrnuti na njihova nastojanja da dijelu SAD-a pogođenima sušom i nestašicom vode, osigura pitku vodu putem svojih limenki uz “stand by me” poruku. Tvrtka kaže kako je zbog izvanrednih vremenskih uvjeta prošle godine otpremila preko tri milijuna limenki punjenih vodom. Ipak, “Stand By Me” je otpjevala Skyler Grey pa svakako vrijedi poslušati.

Vodom se bavi i Stella Artois uz pomoć Matt Damona.

Hyundai, koji je prošle godine primio dosta pohvala zbog njihove reklame fokusirane na pomoć američkim vojnicima, snimane za vrijeme same utakmice, ove godine je najavio kako će “iznenaditi milijune” i pustio kratki teaser reklame o kojoj bi više trebali saznati za vrijeme same utakmice.

Kontroverzan spot je složila PETA, Američka udruga za zaštitu životinja, koji je u međuvremenu i zabranjen i neće biti emitiran za vrijeme utakmice, što je nebitno jer je PETA poslala poruku koju je htjela.

Poprilično je iščekivana reklama za Amazon koji je u najavi doveo šefa Jeffa Bezosa uz Anthonyja Hopkinsa i druge zvijezde koji su zamijenili glas AI asistentice Alexe.

Uoči izalska Marvelovog novog filma Black PantherLexus je provozao glavnog junaka uz nekoliko akcijskih sekvenci i Kendricka Lamara.

Doritosi i Mnt Blaze su u svom reklamnom spotu ukrstili Morgana Freemana Petera Dinklagea u rap dvoboju koji je sve ono što smo zamišljali da će biti… i  puno više od toga.

Posebno smo oduševljeni Duracellom koji je pronašao i otkrio identitet “najbližeg rođaka najboljeg trenera svih vremena”. Ni on ne želi odgovarati na vaša glupa pitanja!

Skittlesi su napravili kampanju u kojoj reklamu za vrijeme Super Bowl utakmice planiraju prikazati samo jednoj osobi. “Ekskluzivnu” reklamu vidjet će samo stanoviti Marcos Mendez iz Kalifornije. Mi ćemo gledati njegove reakcije.

M&M bomboni su izbacili najavu reklame s reakcijama filmskih kritičara koji će je pokušati secirati.

Telekomunicijska kompanija Sprint je stvorila robota s naprednom umjetnom inteligencijom kako bi bocnula konkurenta Verizona.

Bud Light nastavlja sa svojom srednjovjekovnom Dilly Dilly kampanjom koja je pomela sve reklmane kampanje tijekom ove NFL sezone.

Kia je vratila Aerosmithovog Stevena Tylera u mladost.

Pogledajte koje još reklame možete vidjeti ove nedjelje u sklopu ovogodišnjeg Super Bowl obračuna između New England Patriotsa i Philadelphija Eaglesa: