Bivši predsjednik ESPN-a otkrio razloge odlaska! John Skipper zbog ucjene napustio poziciju

Svi svjetski mediji prenose isječke iz intervjua Johna Skippera za Hollywood Reporter, a u kojem se napokon dotakao stvarnih razloga napuštanja najmoćnije pozicije u svijetu sportskih medija.

Na Zadnjem Polju smo u prosincu pisali i analizirali naglu i neočekivanu ostavku koju je John Skipper objavio usred velike financijske i kadrovske konsolidacije najveće sportske medijske kuće ESPN. Bivši predsjednik ESPN-a je u pismu zaposlenicima tada kao razlog odlaska naveo “probleme s ovisnošću”. Mnogi nisu povjerovali da je uistinu to bio ključni razlog.

Ispostavilo se da su u pravu.

John Skipper je priznao da je rekreacijski konzumirao kokain, ali da je stvarni povod njegovom naglom odlasku u biti prijetnja jednog njegovog dilera da će njegove rekreacijske aktivnosti razotkriti u javnost.

Nakon razgovora s Bobom Igerom, svojim šefom i predsjednikom Disneyja koji je vlasnik ESPN-a, Skipper je jednog petka odlučio da nema izbora nego dati ostavku koju je objavio odmah u ponedjeljak.

“Izjava koju sam napisao je bila točna. Imao sam problema s ovisnošću. Odrastao sam sa željom da budem kontra popularne kulture. Radio sam za Rolling Stone prvih deset godina karijere. Moje je stajalište bilo da droga može biti rekreacijske prirode i ne mora biti opasna te da se može konzumirati bez posljedica.”

— John Skipper

Skipper je ESPN  napustio na kraju jedne od najtežih godina za tu televizijsku kuću i nakon niza manjih skandala, poslovnih otkaza, loših poslovnih rezultata i gubitka pretplatnika. Unatoč tome, ESPN je i dalje bio najmoćnija medijska kuća u svijetu sporta. Nagli odlazak Skippera ostavio je Igera i vodstvo Disneyja bez plana i nasljednika te dugo nije bilo poznato tko će ga naslijediti sve do nedavno kada je Disney odlučio promovirati svog čovjeka Jimmyja Pitara.

U prosincu me je netko od koga sam kupovao kokain pokušao ucijeniti”, pojasnio je Skipper Jamesu Andrewu Milleru iz Hollywood Reportera.

Skipper inzistira kako mu konzumacija kokaina nikada nije utjecala na profesionalni život, kako nije koristio druge droge, ali jednako tako i da potencijali skandal s ključnim čovjekom Walt Disneyja i kokainom i nije baš najsretniji rasplet. Ostavkom je odlučio preuzeti kontrolu nad situacijom i tri mjeseca nakon toga ispričati cijelu priču.

Skipper je u potpunosti odbacio navode da je poziciju predsjednika ESPN-a napustio kako na vidjelo ne bi isplivale priče o seksualnom zlostavljanju. Kategorički tvrdi da je žene s kojima je profesionalno surađivao u potpunosti poštivao.

“Nikada nisam kokain koristio na poslu niti bilo s kim s posla ili s poslovnim partnerima. Nisam dopustio da mi utječe na posao – osim ponekog propuštenog leta ili nekoliko otkazanih jutarnjih sastanaka. Nikada nisam konzumirao na dnevnoj bazi. U posljednjih dvije godine nisam redovito konzumirao. Radio sam marljivo. Radio sam pametno. Radio sam cijelo vrijeme.”

— John Skipper

62-godišnji Skipper nije ni prvi ni zadnji čovjek na visokoj poziciji koji konzumira drogu, ali njegov odnos prema ovom hobiju kao i način na koji rezonira je, najblaže rečeno, neozbiljan. Iako i sam kaže da je “radio cijelo vrijeme” što je istina jer ne možete držati najvažniju funkciju u svijetu sportskih medija i raditi osam sati dnevno, sam sebi kontrira kada tvrdi kako nikada nije konzumirao kokain dok je radio. Ako je uvijek radio onda je neminovno i koristio kokain dok je radio.

“Par propuštenih letova i jutarnjih sastanaka” nije strašno uzevši u obzir funkciju koju je obnašao i tempo koji ju prati, ali očito je da je konzumacija kokaina utjecala na njegov rad.

Budimo realni, da nije došlo do pokušaja iznude – Skipper bi i danas šmrkao kokain i obnašao funkciju šefa ESPN-a. Ovako je ipak morao…..povući crtu.

Disney gradi svoj imperij na imidžu neiskvarene, obiteljski nastrojene kompanije, što njihovi ljudi i njihove zvijezde najčešće ne uspijevaju ispoštivati sa svojim životnim stilom. John Skipper je samo jedna u nizu takvih osoba. Problem nije konzumacija droge, problem su dvostruki standardi.

Budimo realni, poruka koju je John Skipper u ovom intervju poslao nije – nemojte koristi drogu.

Poruka je: Pazite od koga ćete je nabavljati.