Obavezno pogledajte neopisivo lude najave utakmica Las Vegas Golden Knightsa koji su se probili do finala Stanley Cupa

Las Vegas Knightsi svoje protivnike uništavaju i prije nego što utakmica krene.

S pune skepse dočekana je odluka američke hokejaške lige da proširi NHL i dodijeli novu momčad Las Vegasu, prijestolnici kocke, klađenja i ekstravangadnih zabava i jednako takvog noćnog života.

Unatoč tome, Las Vegas Golden Knightsi su apsolutni hit ovogodišnje sezone NHL-a, odlično su prihvaćeni u Las Vegasu, a momčad je postigla najveći uspjeh u povijesti jedne nove franšize. Iako su prvu službenu utakmicu odigrali tek u listopadu, Knightsi su eksplodirali i plasirali se u veliko NHL finale u kojem ih čekaju Aleksej Ovečkin i njegovi Washington Capitalsi.

Momčad Knightsa, sastavljena od igrača koji su stigli preko ekspanzijskog drafta nakon što ih njihove vlastite momčadi nisu zaštitile, završili su s omjerom 51-24 i plasirali se u doigravanje kao treća momčad Zapada. Onda su ovo proljeće iz doigravanja izbacivali redom Los Angeles Kingse, Winnipeg Jetse i San Jose Sharkse. Prvi strijelac momčadi regularne sezone bio je 25-godišnji William Karlsson sa 43 gola dok je prvi asistent bio David Peron s 50 asistencija.

Dakle, gomila odbačenih igrača stigla je u novu momčad i razvalila ligu. Zvuči filmski.

Osim što je razvalila momčad, razvalili su i organizatori utakmica u T Mobile Areni u Las Vegasu. Organizacija Knightsa je odlučila kreirati spektakularne najave utakmica u kojoj uz fenomenalne vizualne efekte, 3D mapping i perfektno složenu priču i citate svojih kritičara, imaju i vojsku svjetlećih bubnjara te maskotu Viteza koji uklizava na led i obračunava se sa svojim protivnicima (Kingsima, Jetsima, Sharskima i slično).

Poptuno tipično za Las Vegas, ovaj show je van svake pameti.

Las Vegas Knightsi su na proljeće 2017. zaposlili Jonnyja Greca kao ključnog čovjeka za sektor zabave i prezentacije utakmica. Greco je u Knightse stigao nakon petogodišnje karijere u svijetu kečera u sklopu World Wrestling Entertainmenta pa se može reći da ima žicu za kreiranje drame. Inače, Greco je od 2004. do 2011. proveo u Cleveland Cavaliersima gdje je bio na poziciji direktora video produkcije.

Mediji su ovaj show nazvali vanbračnim djetetom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara i serije Game of Thrones, a navijači su ga odmah prihvatili kao spektakularno oživljavanje srednjeg vijeka na ledu. Ne nedostaje teatralnih trenutaka s moćnom kostimografijom i nabrijanom, klasičnom glazbom. S plafona se kasnije spušta golema viteška kaciga kroz koju ulaze igrači.

“Pohvale i zasluge su u redu, ali to nije razlog zbog kojeg ovo radimo. Mi ovo radimo zbog grada i navijača koji mogu biti ponosni na nešto i radimo to zbog igrača kako bi  im na bilo koji način dali prednost domaćeg terena.”

— Jonny Greco

U seriji doigravanja protiv Winnipeg Jetsa, animirani borbeni avion kreće prema Vitezu koji ga svojim mačem prereže po pola i ovaj eksplodira!?

Kada je Lee Orchad koji glumi Viteza priupitao Greca hoće li nakon uništavanja borbenog aviona jednostavno kimnuti glavom, ovaj mu je odvratio: “Ne. Upravo si uništio neprijatelja na najapsurdniji mogući način. Moraš se ponašati kao potpuni manijak.”

“Nikada se u životu nisam ovoliko zabavljao”, izjavio je Lee Orchad za svoju ulogu Viteza.