Objavljen bogat program Reunited hip hop festivala! Pročitajte koja događanja najviše iščekujemo

Autonomni kulturni centar – Attack! objavio je krcat program ovogodišnjeg festivala hip hop kulture – Reunited.

Bogatiji nego ikad, festival će trajati pet dana od 18.9. do 22.9. i to na nekoliko lokacija  u Zagrebu uključujući i AKC Mediku te će obuhvaćat graffiti radionice, break dance i DJ radionice te beatbox i MC radionice s ciljem pružanja sveobuhvatnog uvida u hip hop kulturu.

Kompletan pregled programa možete vidjeti na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Graffiti Radionicu u Infoshopu Pippilota vodi već legendardni ulični umjetnik Mario Miličić aka Mane Mei koji je još od devedesetih aktivan na hrvatskoj grafiti-sceni. Atomic Dance Factory će voditi breakdance radionicu, a DJ Noki Nole DJ radionicu. Pendrek će biti zadužen za MC radionicu.

Organizatori osobito naglašavaju Grey Sketch Battle  – battle u izradi skica koji će se održati u petak 21.9. s početkom u 20.00h. 16 natjecatelja imat će tri minute u obračunima jedan na jedan kako bi zadivili publiku i stručni žiri. Web kamere osigurat će da se sve uživo prenosi na zid pomoću projektora pa će publika lakše moći pratiti postupak kreiranja skica.

U petak su organizatori složili nastupe uživo sa sljedećim lajnapom:

Krug (Zagreb) ♦ Green Hill & Ironworx (Sisak) ♦ Suicidal (Zagreb) ♦ Lobje w. 40industry (Zagreb)

U subotu, 22.9. imat ćemo priliku poslušat panel diskusiju u sklopu Hip Hop Tribine na temu: OLD vs. NEW gdje će gostovati Saša Antić Tibor (MC), El Rock Mariano (break dance), PhatPhillie Noki Nole (DJ) te Mane Mei i Seick (writer) od kojih će svaki dvojac prokomentirati promjene i nove trendove u svakom od tih segmenata hip hop kulture.

Završnica u subotu na večer bit će obogaćena odličnim nastupima uživo:

Siky (Vinkovci) ♦ Žuvi (Split) ♦ Mrigz N Ghet (Velenje, Slovenija) ♦ Inkognito Popara (Zagreb) ♦ Mlata Sick Touch (Beograd, Srbija) ♦ Jantar i gosti (Ivanec)

Reunited je hvalevrijedan projekt koji okuplja i ujedinjuje hip hop kulturu na ovim područjima i iz svijeta digitalnog je seli na ulicu i u klubove gdje hip hop lakše diže i najbolje se snalazi.

Reunited će i ove godine pružiti mogućnost mladim imenima i potvrditi svoj status gostovanjima i podrškom eminentnih hip hop pojedinaca koji ga svojim radom i trudom promoviraju i razvijaju.