Kreće hrvatska football liga. Split Seawolvsi brane naslov, a ligi se pridružuju i dvije momčadi iz susjedstva

Ovaj vikend (15. i 16. rujna 2018.) kreće nova sezona Hrvatske football lige. Podsjećamo, prošle godine su Split Seawolvsi uspješno obranili titulu prvaka i postali prva momčad u RH kojoj je to uspjelo.

Ove sezone u HFL-u će uz Seawolvese sudjelovati i Zagreb Patriotsi, Bjelovar Greenhornsi te dvije momčadi iz BiH i to KAF Tuzla Saltminers te KAF Sarajevo Spartans.

Hrvatski savez američkog nogometa uputio je pozivnice klubovina iz Bosne i Hercegovine koji ove nedjelje 16.9 u 12:30 h na stadionu NK Bukinje međusobnim dvobojem otvaraju sezonu.

Split Seawolvsi su naslov obranili u neizvjesnoj završnici protiv Zaprešić Saintsa rezultatom 9:7 u prošlogodišnjem Cro Bowlu.


Čitajte na Zadnjem Polju

Morski Vukovi: Split, dišpet i football


Iz Seawolvsa najavljuju tri domaće utakmice, a iznimno zanimljivo će biti vidjeti kako će se na HFL aklimatizirati momčadi iz Tuzle i Sarajeva koje su do sada igrale u razvojnoj BiH ligi.

KAF Tuzla Saltminers upravo su završili s kampom američkog nogometa, u sklopu svojih priprema za novu sezonu.

Ovog proljeća, Seawolvsi su obilježili deset godina postojanja kluba i odradili slavljeničko snimanje u Meštrovićevom Kaštilcu. Osvajanje novog naslova i to na desetogodišnjicu kluba zasigurno je pravi motiv za Splićane.

Uzevši u obzir koliko je neizvjesna bila prošlogodišnja Hrvatska football liga, za očekivati je i da će se momčadi ravnopravno boriti i ove sezone s ciljem osvajanja naslova.