Magellano izbacio devetipol minutnu seansu kroz spot za Puru Medicinu

Magellanov novi videospot predivno predstavlja osnovne motive s njegovog albuma “Pura Medicina”.

Ja sam onaj koji jesam i ovo je moj život. Proživjet ću ga časno jer samo njega imamrepa Magellano na traci “Ja sam To“.

Suosnivač hip hop kolektiva Sinestet i jedan od najproduktivnijih hrvatskih MC-ja – Ivan Vuković Magellano – krajem 2017. je izbacio svoj 12. studijski album”Pura Medicina“.

Produhovljen projekt je krcat samorefleksijom, pozivom za povratak prirodnom i motivima šamanizma i indijanskih kultura, lišen egoizma i ispunjen pozitivnom porukom i energijom.

Kultni zagrebački MC je upravo izbacio videospot s medleyjem pjesama s albuma i to “Korijeni” “Snaga, snaga”, “Čudo”, “Molitva Velikom Duhu”. Kroz devetipol minuta spota koji je režirao Scriptor pronalazimo Magellana unutar svoja četiri zida, na grobovima svojih predaka, u šumi i u kadrovima sa zagrebačkih lokacija.


Cro Hip Hop Slušaonica Zadnjeg Polja

Poslušajte playlistu najjačih singlova hrvatskog hip hopa po odabiru Zadnjeg Polja


Vuković je 2014. dobio nagradu za svoj putopis “Majka Ayauasca“, ima otvoren holistički centar “Healing House Zagreb”, bavi se poezijom, a još u travnju smo ga mogli gledati slušati u odličnom, trosatnom razgovoru s Ratkom Martinovićem u sklopu Podcast Inkubatora kroz koji smo mogli dobiti odličan, nefiltriran uvid u njegova stajališta i razmišljanja o hip hopu, putovanjima i životu.

stranac je u razgovoru za Zadnje Polje ranije ove godine izjavio kako smatra Magellanov album “Pura Medicina” jednim od najboljih projekata snimljenih na ovim prostorima. “Čisti lijek” je u svakom slučaju projekt kakav nemate prilike čuti i to od hip hop veterana koji je jedan od najzaslužnijih za razvoj i rast intelektualnog, snažnog i kritički nastrojenog underground hip hopa u Hrvatskoj.

Poziv na oprost, zajedništvo te prihvaćanje sebe i drugih, poruke su koje dominiraju Magellanovim dvanaestim albumom ispunjenim ambijentalnom atmosferom producenta Ishfaqa. 

Sinestet se transformirao, ali nije nestao sa scene. Magellanov album je nastavak osobnog i profesionalnog razvoja, Inkognito Popara se probio na listu deset najslušanijih hip hop singlova Zadnjeg Polja s trakom “Dolazak” u suradnji s Direktom. Saša Antić izbacuje odlične stvari i nadamo se novom albumu, a Scriptor je izrastao u možda i najvještijeg MC-a u povijesti balkanskog hip hopa.

Medley pjesama odlično je rješenje za promociju i predstavljanje tematski zaokruženog albuma kojeg pojedinačni singlovi ne bi mogli ovako kvalitetno prezentirati.

Sjeti se – što zračiš, to i privlačiš“, reći će Magellano na traci “Oprost”. Pura Medicina zrači pozitivnom energijom i uputama za samoiscjeljenje, a ovaj videospot lijepo ukazuje na motive koji dominiraju albumom.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Website Powered by WordPress.com.

%d blogeri kao ovaj: