Kolateralne žrtve međunarodnog Rap Skillz obračuna Randoma i Dizastera

Balkanska battle rap liga doživjela je svoje prvo izdanje na engleskom jeziku kada su se 2. rujna 2018. obračunali Random iz Crne Gore i Dizaster iz Sjedinjenih Američkih Država.

Promotori su u Zagreb doveli Dizastera koji slovi kao jedan od najpopularnijih battle rap izvođača i dogovorili dvoboj na engleskom jeziku protiv Randoma koji već godinama neprikosnoveno vlada balkanskom Rap Skillz ligom.

Dvoboj nije bio podložan ocjenama sudaca, a radi se o velikoj promociji Rap Skillz kanala koji ima preko pet milijuna pregleda na You Tubeu i koji je izlistan na Verse Trackeru, indexu koji popisuje i prati battle rap lige diljem svijeta.

Randomov nastup na engleskom je odrađen spektakularno, bez grešaka, s odličnim i čistim deliveryjem i iznimno kvalitetnim shemama kakve smo od njega navikli i na njegovom materinjem jeziku pa je MC iz Podgorice ostavio jako pozitivan dojam na međunarodnoj sceni i bio ravnopravan u prijateljskom dvoboju s Dizasterom. Dizaster je pak i za vrijeme i nakon battlea pohvalio zagrebačku publiku i naglasio da je Random vjerojatno i najbolji protivnik od svih kojima engleski nije materinji jezik.

Osim žestokog međusobnog obračuna u kojem se nisu štedjeli, palo je i nekoliko kolateralnih žrtava zahvaljujući odličnim referencama i paralelama koji su oba MC-a povlačila. Bilo je tu i lijepih posveta, ali zabavnije nam je pogledati tko su bil nevine žrtve međunarodnog dvoboja ova dva verbalna teškaša koji je zasigurno opravdao visoka očekivanja.

Dizaster i Random nisu pazili na civilne žrtve. Popis donosimo u nastavku,

Požari u Kaliforniji

“You’re feeling hopeless like Los Angeles burning victims’ last glimpse of the Pacific Ocean”

You know why so many battle rappers come from California? Cause that state is known for fires so they are used to being roasted”

— Random

Vatreno krštenje za Dizastera koji dolazi iz Kalifornije, ali Random nije propustio spomenuti ni njegove lebanonske korijene.


Jay Z i Lebanonci….u istoj rečenici

“You call Jay-Z a soulbrother cause your forefathers had a camel face”

Random

Inače, ovaj detalj soulbrother/forefathers je odličan primjer Randomove pedantnosti jer ne propušta pokupiti rimu ni unutar same rečenice i to dok priprema punchline. Mogao je koristiti i samo “brother”, ali prefiks soul u kombinaciji s prefiksom fore dozvolio mu je da rimuje i te dvije riječi i dao ritam cijeloj rečenici.


Larry Nassar

This kid pussy, I’ll put my hands on him like I’m Larry Nasser

— Random

Morbidni punch s još morbidnijim trenerom gimnastičarske ekipe SAD-a i serijskim silovateljem, Larryjem Nassarom, koji je u 2017. osuđen na kaznu zatvora od 275 godina radi zlostavljanja preko 60 djevojčica. Random je nakon toga nadopunio punch s još malo gimnastičarskog žargona.


Francuska

They say to make a good impression in a new country, you only have one chance. So, before I go any further — FUCK FRANCE! Man fuck that shit.”

— Dizaster

S ovim je Dizaster otvorio gostovanje u Zagrebu i nemamo ništa drugo za dodati osim – FUCK VAR! Man fuck that shit!


Nezavisnost Crne Gore

“You’re from Montenegro. In 2006 you finally got your independence. Bitch, I’ve been battling longer than your country’s even been in existence”

— Dizaster

Odličan kadar nakon puncha gdje vidimo Dizastera kako upija energiju publike koja je definitivno bila na nivou. Za razliku od one u Torontu 2013.


MMA i SideShow Bob

“Oh, you do MMA? You throwing those little gay-ass high kicks in your white robe. You thought you’re a top dog, but Bob, you’re the side show.”

— Dizaster


Saša Matić

“You ain’t no motherfucking mafia-type business. This guy’s gibberish. Anybody can rap about a crime and say I did this when Saša Matić is your only eye-witness.”

— Dizaster

Fenomenalan hay-maker Dizastera koji je dignuo publiku. Who saw this coming?


Društvena mreža Vine

“You’ll be gone in nine seconds like a Vine session.”

— Dizaster

RIP VINE. 2013 – 2017.


Homer Simpson

My hero is O.J., your hero is Homer Simpson.

— Random


Krillin i religijski tekstovi, Jehovini svjedoci

So ambitious. Focused, but I’m also distant. Goku with the Ultra Instict while you remain more like Krillin, solar flare to your religion, even though it makes no difference cause ya’ll already blinded by all the fiction in the Holy Scriptures.

Homie, listen…. Call me midget, I’ll be on a solo mission to run up to your door and kick it like a pissed Jehovah’s Witness.”

— Random

Ovo i nije bilo baš ekumenski od Randoma.


Those stupid folks in England

“You back from work – clothes dripping with roasted chicken while she screams ‘It’s coming home, It’s coming home’ like those stupid folks in England.”

— Random

Neslužbena himna Engleza tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji utihnula je ispadanjem u polufinalu od Hrvatske.


Predsjednik Trump

“Fuck your Commander in Chief, your commander’s a cheat. He doesn’t listen, doesn’t read, doesn’t care about briefs like going commando to sleep.”

— Random

Odlična igra riječi kroz sintagmu “going commando to sleep” (spavanje bez odjeće).


Average Instagram Story

“This you’re average Instagram story – you won’t save him”

— Dizaster

Ionako su bezobrazna kopija SnapchatovihTeorije zavjere i Alex Jones

This guy loves conspiracy theories of modern era. Like who financed the War on Terror. George Soros or Schwarzenegger? For him Mike Chapman offing Lennon was all part of a global set up and who really controls the weather is something he can HAARP on forever.”

You should join Alex Jones with his school shooting child actors bullshitting whole agenda, cause you love to play the victim so y’all can do a show together.”

— Random

Randomova kontrola i upotreba engleskog jezika je na zavidnoj razini. Odlična manipulacija i igra riječi kroz HAARP/to harp on. Inače, Twitter je zabranio Infowars račun i Alexa Jonesa samo četiri dana nakon što je Random ovo rekao. Slučajnost?


Anastasia, Backstreet Boys i N’Sync

“You’re almost 40 and broke, still wash your clothes in a sink, you’re as relevant as Anastasia, Backstreet Boys and N’Sync.

— Random

Jebote. I zaboravili smo na Anastasiju. Sjećate se ove hitčine!


Vodiči iz turističkih autobusa

“Wherever you go you scream the location like the tour buss guide”

— Random

Dizasterov zaštitni znak i jest izvikivanje lokacije battlea na samom početku dvoboja tako da je Random to odlično iskoristio protiv njega i usput se okrznuo o turističke vodiče i pratitelje. Fenomenalno dočarano.

Random je nakon ovoga zaredao dva brutalna hay-makera i to sa shemom o rekvizitima i igrom s riječju “props” te popularnom “Slavic squat” shemom koja je u funkciji represent koncepta u potpunosti izludila publiku. Nevjerojatno dobra, čvrsta i dinamična treća runda za Randoma. Nismo ni spomenuli crnohumornu referencu na jednu prometnu nesreću na koju se Random referirao, a koja također nije prošla nezapaženo kod publike.


Vozači Volvo Uber kombija

You look like a Volvo Uber Driver”

— Dizaster

Možda je to mislio kao kompliment….


Psi Dalmatineri

“Sidenote: Dalmatians are the ugliest dogs ever. I tell it to do a straight jump, rolled over on its stomach, took off in the opposite way and runs. I fucking hate them. Cruella De vil was a gangster.”

— Dizaster

Cruella je stvarno bila neshvaćena. SideShow Bob v. Cruella De Vil? Tko pobjeđuje?


Zinedine Zidane

“You are a little, little man. This right here (podiže Randomovu kapu i pokazuje na proćelavu glavu op.a) Zinedine Zidane

— Dizaster

Istina – tri puta za redom prvak Rap Skillz lige.

Napoleon Bonaparte

“You’re so small that if you owned an apartment it would be inside a fucking Napoleon complex”

— Dizaster

Odličan, jednostavan i efikasan punchline. Napoleon je sigurno zamišljao da će ga ovako pamtiti i spominjati po Hrvatskoj gdje još koristimo neke ceste koje je on izgradio.


Valute i Stara Maslina

Montenegro has an oldest tree in Europe. C’mon man, that was a strong line. That’s like me coming up to the Guinness World Book of Record and tell them: Look man, I deserve a tall shrine cause I have this plant that’s been sitting here for a long time.”

You’re out of your mind and you’re fucking out of your zone. How you gonna give me the business when your people don’t even have a currency of their own?”

— Dizaster

Stara Maslina u Crnoj Gori je stara 2.243 godine. Svašta ćemo naučiti na Rap Skillzu.