Adio, trafikonte! Suradnja Valentinota Boškovića i TBF-a je sve ono što nam je trebalo

“Adio, trafikonte” Valentinota Boškovića i TBF-a osvježila je ljestivcu Zadnjeg Polja s aktualnim hip hop singlovima.

Ne trebamo biti začuđeni što je Valentino Bošković za svoju zemaljsku suradnju izabrao upravo momke iz The Beat Fleeta. To je idealna kombinacija ostvarena uz pomoć Valentinotovih ovozemljskih povjerenika Branka Dragičevića i Josipa Radića koji već godinama uspješno komuniciraju s Valentinotom i bilježe njegove dogodovštine i razmišljanja nakon što se ovaj dalmatinski pustolov još 1646. s Vidove gore na Braču – uz pomoć svog roketmobila na maslinovo ulje – lansirao u svemir i sakrio iz zvijezde Sirius.

Alejuandro Buendija je još 2007. na albumu “Pepermint” zabilježio svemirske pustolovine Admirala Kobre i njegov obračun s putnikom kroz vrijeme – Kapetanom Kajmakom. Postavlja se i logično pitanje je li Valentino Bošković bio svjedok njihovog obračuna? Napominjemo i kako je Buendija na “Pepermintu” svjedočio i o vlastitoj otmici od strane intergalaktičkih specijalaca. Nepoznanica je milijun. Teorija još više.

Uzevši sve to u obzir, suradnja je bila samo pitanje vremena, a Valentino i TBF su je odlučili posvetiti svim trafikantima ovoga svijeta i lansirati traku koja je pravo osvježenje za dalmatinsku pismu i dalmatinski motiv. Predivni i nepretenciozni sudar najboljeg iz dvaju svijetova. Ne samo da oduševljava toliko nam draga, neopterećujuća psihodeličnost Valentinota kao i diskretno ubacivanje Cohena, već  nam “Adio, trafikonte” Sašu i Mladena ponovno vraća u šire okvire trip hopa s kojim je TBF ozbiljno očijukao u jednoj fazi svog stvaralaštva.

“Adio, trafikonte” je upravo ono što je Dalmaciji trebalo. Možda i najvažnija dalmatinska pjesma godine. Taman toliko izvrnuta i neobična koliko i uspijeva precizno ubosti u srž dalmatinskog života i načina na koji se mi ovdje nosimo s gubitkom dragih nam ljudi.

Adio, trafikonte. Neka ti sviti ferol. Istina je smih, a smih je jubov.

BROJ

FORMA

TRAKA

01

Edo Maajka  – Ti Meni Ništa

02

Skunk (Jantar x Kolak47) – Runda za Sve

03

Vojko V – Kako To

04

Krešo Bengalka – Otpor

05

Vargek Beatanga – Tolko o Tome

06

NOVO

Valentino Bošković & TBF – Adio, Trafikonte!

07

NOVO

Dante ft. General Woo & Matija Dedić – Analogna Traka

08

Jopa – Adio

09

D.R. x DJ Noki Nole – Ruger

10

Zimski, Shin Tu, Tibor, Shegspir, Želko – Hiljka Dve Geng

Ljestvicu najjačih hrvatskih hip hop singlova pratite na Zadnjem Polju.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Website Powered by WordPress.com.

%d blogeri kao ovaj: