Noddy Chi i Bobie izbacili opaki EP “140” inspiriran grimeom

Nakon što je riječki MC Noddy Chi ovog ljeta izbacio vrlo dobar EP U potrazi za smislom na kojem mu je gostovao i zagrebački reper Bobie na stvari “Pješčani sat”, ovaj dvojac je odlučio izbaciti i EP projekt “140” koji je sredinom studenog objavljen nakon snimanja u Merkaba Music Studio.

Nisu pogriješili jer kemija između Noddyja i Bobieja je opipljiva i “140” pršti energijom poguran žestokim podlogama inspiriranima grime scenom koja svoje korijene vuče iz Engleske. Projekt je kratak EP od pet pjesama sukladno aktualnom trendu u svjetskoj diskografiji i iznimno je energičan i slušljiv, a teško je ne primijetiti koliko zajedničkih točaka imaju ova dva MC-ja.

Bobie kao dio KRUG-a već ima dva dojmljiva izdanja kroz EP Tek-Nik i 442 EP kojeg je odradio sa Sain Victoryjem i kroz koje se nametnuo odličnim flow tehnikama i kreativnim liričkim rješenjima.

Iznimno pitak i neopterećen EP u kojem Noddy Chi i Bobie uspijevaju otvoriti neke važne teme slobode govora i identiteta, ali ne nedostaje i zdrave zajebancije te odličnih referenci na pop kulturu.

“Jebo sve i vaše menadžerstvo kad svejedno na top listama nemam mjesto”, repa Noddy na “Deja Vu” traci na kojoj su ugostili i riječki hip hop autoriter Suicidea i dodaje: “No ne znači da ga neće biti jer toliko ljudi me treba čut, imam feeling da sam već jednom bio ovdje – to mora da je deja vu”.

140 je tako jedan od najsvježijih projekata u 2018. s dva talentirana i originalna MC-ja koji guraju svoj đir, za koje je vidljivo da u potpunosti uživaju snimajući hip-hop i koji na ovom EP-u uspijevaju odlično iskombinirati svoje versove i stil s jako dobrom produkcijom (pet različitih producenata) izrgrađenoj na temeljima londonskog grimea što je samo po sebi hvalevrijedan potez.