Nova vjera: GIR i Skrile predstavili svježi singl “Gazi”

Traka “Gazi” nam nakon gotovo dvije godine donosi novu suradnju GIR-a i Scriptora, ovog puta u nešto drugačijem aranžmanu.

Zagrebački reperi GIR i Scriptor su početkom prosinca izbacili singl Gazi predstavivši tako osvježen zvuk zahvaljujući podlozi producenta Pabla uz upečatljivu dionicu Merule na refrenu. Spot za Gazi potpisuje Dorian Domiter čija dinamika kadrova efektno zaokružuje novu suradnju ovog dvojca.

Otprilike dvije godine nakon hvaljenog albuma Klasik, Scriptor i GIR izlaze sa svježom trakom koja bi, držimo palčeve, mogla dovesti do nove zajedničke ploče nakon što su na prethodnom projektu sukreirali vrlo zreo zvuk u suradnji s beatmakerima poput DJ BeroZmayja, Kooladea i Flowdeepa. Na Gazi će pozornost svakako ugrabiti Pablova matrica koja je ovom dvojcu omogućila da ih čujemo u jednom novom ruhu.

“Nemate riječi za ova djela, GIR i Skrile su nova vjera“, čuje se Scriptora na drugom versu pa kasnije dodaje, “Kažu budi svoj nemoj pozirat, al’ ovo tu mi je leglo k’o zmija”.

Ni jedan ni drugi nisu mirovali od izbacivanja Klasika. GIR je ostvario brojne regionalne suradnje uključujući one s Drillom, Foxom i Cobyjem, a nedavno je gostovao i na novom Merulinom albumu na traci To me ne dira. Scriptor je uz brojna gostovanja izbacio čak tri projekta i to album Strip u suradnji s producentom Calltrainom, zatim EP Sutra snimamo spot da bi nedavno oduševio punokrvnim projektom Pre kojim je zaokružio dugogodišnju suradnju s DJ BeroZmayjem.

“Jer ja sam samo glasnik”, čujemo GIR-a preko refrena. “Chillamo na terasi, ne mogu nas se otarasit pa samo — gazi!”.

Traka je ovo čiji je zvuk bitno ekstrovertniji od njihovih prethodnih radova čime su u svoju suradnju unijeli jednu novu dinamiku. Pohvalno je što publiku po tom pitanju drže u neizvjesnosti. “Bacamo dies irae pred divlje svinje”, repa Scriptor. Ovo je, dakle, himan nakon nezaboravne Himne. “Dvije sile, al’ stil je smiren“, poentira ubrzo nakon toga. Lirički i dalje bez popuštanja, uključujući birane reference i dojmljiv wordplay, ovi predstavnici zagrebačke škole s novim singlom potvrđuju svoj status ključnih igrača na domaćoj hip hop sceni.


Website Powered by WordPress.com.

%d blogeri kao ovaj: