Mud Factory razvalio u finalu treće sezone Balkanrock Sessionsa

“Balkanrock Sessions” je svoju treću sezonu zaokružio žestokom svirkom metalaca iz benda “Mud Factory”.

Impresivnim nastupom vranjskog metal benda Mud Factory dovršena je treća sezona projekta Balkanrock Sessions u sklopu kojeg portal Balkanrock kroz svirku uživo predstavlja regionalne izvođače i bendove.

Svirka Mud Factoryja apsolutni je highlight ove sezone tijekom koje smo imali prilike slušati i gledati, primjerice, nastupe izvrsnog metal sastava Sink, atmosferični Rebel Star ili niški sastav Bohemija. O konceptu iza Balkanrock Sessionsa koji nam je svježim pristupom omogućio čuti svirke brojnih bendova alternativne scene, svojevremeno smo razgovarali s urednikom portala Mladenom Miloševićem.

Mud Factory je u sastavu Stefan Milanović na vokalima, Nemanja Stanković na basu, Vanja Seneši na bubnjevima i Milan Stefanović na gitari odsvirao stvari sa svog recentnog albuma The Sins of our Fathers koji je vrlo dobro primljen diljem Europe i koji im je pomogao da ih kanal European Metal Channel uvrsti na listu najboljih metal bendova u Europi.

Ne gubeći ni minute, Mud Factory svirku otvara ubojitom As I Watch Them Fall tijekom koje Stefan Milanović pokazuje zavidnu vokalnu širinu i impresivnu scensku pojavnost. Bend koji već nekoliko godina vješto izbjegava ograničiti se samo jednim podžanrom, kako na albumu tako i na ovom sessionu, pruža ponešto za ljubitelje svakog od podžanrova metala. Na traci Essence of My Being bend pokazuje sviračku širinu od riffova do breakdown elemenata, a osobito će oduševiti energija na pjesmi All Shall Be Erased.

Bend je svoj proaktivan stav prema organiziranju festivala dokazivao proteklih godina tijekom kojih su se u momci iz benda pojavljivali u ulozi organizatora metal festivala Factory Fest koji je uspješno okupljao europske bendove na svirci u Vranju zbog čega je 2020. godine UNESCO taj projekt i grad uvrstio u mrežu Creative Cities Network.

Mud Factory utjecaj vuče iz raznovrsnih metal bendova od Gojire preko Deftonesa do While She Sleeps pa ni ne čudi njihova neopterećenost žanrovskim postulatima. Album The Sins of Our Fathers nosi tekstualnu slojevitost i sviračku težinu i energiju prikladnu jednom albumu koji je nastajao godinama, u koji je bend uložio značajan trud i vrijeme i koji je, uostalom, miksan i masteriran u švedskom studiju cijenjenog Fredrika Nordströma poznatog po radu, među ostalim, i s kultnim Opethom i s britanskom metalcore senzacijom Architects.

Format Balkanrock Sessionsa i ovaj je put dokazao kako dobro osmišljeni i producirani formati poput ovog mogu na kvalitetan način isprofilirati bendove s alternativne scene koja itekako ima što za reći i pokazati ako joj se pruži prilika. Nastup Mud Factoryja je odličan pokazatelj.


Website Powered by WordPress.com.

%d blogeri kao ovaj: