Na Zadnjem Polju ideja je pripovijedanjem razbistriti glavu. Pisali smo i nastavit ćemo pisati o temama iz svijeta sporta, glazbe, medija, filmova i serija te popularne kulture. Pronalaziti poveznice među njima, točke u kojima se spajaju i pisati o pitanjima koja nas začuđuju ili očaravaju. Pisati i razmišljati kritički.

Vrijeme je, stoga, da se okrenemo kraljici pripovijedanja – književnosti.

Izborom kratkih priča za Zadnje Polje cilj nam je objavljivati nove, inovativne, intrigantne i provokativne prozne tekstove, bez žanrovskih i tematskih ograničenja. Priče koje nam oštre osjetila i bistre poglede. Priče koje otvaraju nove svjetove ili bacaju novo svjetlo na postojeće.

Ovim putem šaljemo otvoreni poziv punoljetnim autoricama i autorima da nam svoje kratke priče do 1.500 riječi na HR/SR/BiH/CG jezicima šalju na e-mail: zadnjepolje@gmail.com zajedno sa svojim kratkim biografijama. Priče ne mogu biti dio nekog većeg proznog rada.

U kratku priču stane puno, a prostor koji ta forma traži je puno veći od onog koji joj je trenutno ponuđen. Ako se za njega ne izbori, ne treba ni očekivati da će ga ikada dobiti. Ovaj mali kutak na Zadnjem Polju neka joj bude mjesto gdje može pokazati najbolje od sebe.

U nastavku teksta sa zadovoljstvom objavljujemo otvoreni poziv s njegovim propozicijama i radujemo se primitku i objavi novih kratkih priča.

Tvoj potez!


5 komentara na “Kratke priče na Zadnjem Polju”

Komentiraj

Trending